НКРЕ підвищила вартість електроенергії для населення на 10-40%

Четвер, 29 травня 2014, 16:32

Національна комісія регулювання енергетики підвищила вартість електроенергії для населення на 10-40% з червня.

Про це йдеться в повідомленні НКРЕ. 

"НКРЕ прийняла рішення про підвищення тарифів на електричну енергію для населення з 1 червня 2014 року в межах від 10% до 40% залежно від обсягів споживання електроенергії", - йдеться у ньому.

Максимальне зростання тарифів на електроенергію, що відпускається населенню, передбачається тільки для споживачів, які споживають понад 800 кВт-година на місяць.

Реклама:

У повідомленні наголошується, що станом на 1 травня 2014 року населення оплачує лише 24% фактичних витрат на виробництво, передачу та постачання електричної енергії, а різниця в тарифах для населення між встановленим та економічно обгрунтованим рівнями покривається всіма іншими непобутовими споживачами.

Зокрема, різниця в тарифах покривається бюджетними організаціями, сільськогосподарськими споживачами - виробниками, транспортом, промисловими споживачами, внаслідок чого постійно збільшується кінцева ціна на всі їх товари та послуги.

Згідно з повідомленням, запропоноване підвищення тарифів на електроенергію для населення призведе до збільшення місячних витрат на оплату електроенергії кожним споживачем у таких розмірах: за умови споживання на місяць 50 кВт-година - на 1 гривню; 100 кВт-година - на 3 гривні; 150 кВт-година - 4 гривні; 300 кВт-година - на 12 гривень; 500 кВт-година - на 23 гривні; 800 кВт-година - на 40 гривень; 1000 кВт-год - на 116 гривень.

Крім того, в повідомленні наголошується, що постанова НКРЕ №749 передбачає здійснення заходів щодо забезпечення захисту найбільш вразливих верств населення при оплаті за спожиту електричну енергію.

Так, тариф для населення, яке споживає до 150 кВт-година електроенергії на місяць і тариф для багатодітних, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу незалежно від обсягів споживання електроенергії збільшується лише на 10%.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів рекомендував Національній комісії регулювання енергетики підвищити вартість електроенергії для населення на 10-40% з червня.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: