Facebook запустить конкурента месенджера Snapchat

Вівторок, 20 травня 2014, 11:45

Соцмережа Facebook веде розробку нової програми для обміну фотографіями або короткими відеороликами, які будуть зникати після перегляду.

Про це пише "Лента.ру" з посиланням на The Financial Times.

Сервіс, що має кодову назву Slingshot, зможе скласти конкуренцію популярному месенджеру що самознищується повідомленнями Snapchat.

Раніше сам Snapchat відкинув пропозицію Facebook про покупку за 3 мільярди доларів - за словами його засновників, вони вважали за краще довгострокові перспективи миттєву вигоду.

Реклама:

За даними FT, новий мобільний сервіс розроблявся в Facebook вже кілька місяців безпосередньо під керівництвом Марка Цукерберга.

Додаток дозволить відправляти фотографії і короткі відеоролики друзям, які можуть прочитати їх лише одного разу, після чого повідомлення автоматично будуть видалені.

Попередня спроба створити аналог Snapchat компанії не вдалася - минулого тижня Facebook видалила з магазинів додатків сервіс Poke.

Slingshot буде незалежним від Facebook, подібно новинному Paper або сервісу для повідомлень Messenger, однак пов'язаним з профілем користувача в соцмережі.

За даними газети, запуск може відбутися вже цього місяця.

Якщо інформація підтвердиться, то Slingshot продовжить стратегію розвитку Facebook як мобільної компанії, а також дозволить соцмережі повернути увагу аудиторії тінейджерів.

За оцінками аналітиків, число користувачів конкуруючого сервісу Snapchat перевищує 50 мільйонів, і середній їх вік становить 18 років, тоді як топ-менеджери Facebook раніше офіційно визнали невелике зниження чисельності підліткової аудиторії соцмережі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!