Кабмін знайшов в бюджеті 10 мільйонів для "доступного житла"

Четвер, 24 квітня 2014, 11:48

Кабінет міністрів збільшив витрати на програму державної підтримки будівництва доступного житла на 10,1 мільйона гривень, скоротивши іншу програму.

Про це йдеться в ухваленому урядом 23 квітня 2014 року розпорядженні.

Зокрема, документом передбачається зменшити видатки на 10,109 млн гривень за державною програмою "Здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов".

На таку ж саму суму збільшуються витрати за бюджетною програмою "Надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла".

Реклама:

На реалізацію зазначеної програми в бюджеті 2014 року коштів не передбачено.

За умовами відповідної програми, державна підтримка надається шляхом сплати 30% вартості нормативної площі доступного житла.

В експертному висновку до розпорядження зазначається, що за згаданою програмою "Надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла" у 2013 році залишилися неоплаченими Держказначейством 340 договорів на суму 40,5 млн гривень.

Таким чином, перерозподіл коштів повинен забезпечити часткове виконання зобов'язань держави за договорами, укладеними у 2013 році. За рахунок переведення 10,1 млн гривень планується профінансувати 71 з 340 договорів. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!