ЄС занепокоєний підвищенням Росією ціни на газ для України

Вівторок, 15 квітня 2014, 10:07

Рада міністрів ЄС із закордонних справ висловила занепокоєння односторонніми діями Росії з підвищення ціни на газ для України.

Про це йдеться у резолюції, яку було прийнято за підсумками засідання, що відбулося в Люксембурзі у понеділок, пише "Укрінформ".

"Рада міністрів ЄС висловлює глибоке занепокоєння стосовно одностороннього підвищення ціни на газ для України і засвідчує тверде переконання, що всі розбіжності у поглядах стосовно ціни та умов постачання газу мають вирішуватися шляхом переговорів та наявних правових механізмів з урахуванням необхідності стабілізації економічної ситуації в Україні", - йдеться у резолюції.

Європейські міністри зауважили, що стосунки у сфері енергетики мають базуватися на принципах рівності, прозорості, справедливості та недискримінації, відкритості до

Реклама:

конкуренції та сталої співпраці з метою забезпечення умов для надійного та безпечного постачання енергії.

Євросоюз підтвердив намір допомогти Україні у створенні безпечних умов для її енергопостачання шляхом подальшої диверсифікації, включаючи швидке створення потужностей для реверсу, посилення енергоефективності та ефективного сполучення (систем) з Євросоюзом.

Така допомога має супроводжуватися зусиллями України з реформування та модернізації енергетичного сектору відповідно до зобов'язань України в рамках Договору Енергетичного співтовариства.

"Рада міністрів ЄС взяла до уваги лист президента Путіна від 10 квітня до кількох країн-членів ЄС. Рада доручила Європейській Комісії надати відповідь президенту Російської Федерації від імені ЄС та його членів, на основі консультацій з країнами-членами з метою погодити консультації між Росією і Україною для забезпечення безпеки постачання та транзиту," - йдеться у документі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!