Україна може випустити ПДВ-облігації на 15-16 мільярдів

Вівторок, 25 березня 2014, 18:13

Передбачуваний обсяг випуску ПДВ-облігацій внутрішньої державної позики, якими буде оформлено борг держави з відшкодування податку на додану вартість, може становити 15-16 мільярдів гривень.

Про це повідомив перший заступник міністра доходів і зборів України, куратор податкової політики у відомстві Ігор Білоус, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми зараз грубо можемо говорити про 15 або 16 млрд гривень. Нехай це буде сума, під яку будуть випущені цінні папери. Тут є ще питання щодо умов, і це дуже чутливе питання", - сказав він на брифінгу.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у вівторок ініціював третій в історії країни випуск ПДВ-ОВДП, якими буде оформлений борг держави з відшкодування ПДВ.

Реклама:

Раніше міністр фінансів Олександр Шлапак уточнив, що активна заборгованість держави з ПДВ становить 16,7 млрд гривень, а ще 14 млрд гривень оскаржується в судах.

Раніше держава через неможливість погасити борг з відшкодування ПДВ двічі випускала ПДВ-облігації. Попередній уряд мав намір вирішити цю проблему емісією казначейських векселів, визначивши граничний обсяг їх випуску на ці цілі до кінця 2013 року в 12 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!