ЄС готується ввести санкції проти Росії з 17 березня

Середа, 12 березня 2014, 09:54

Влада ЄС збираються задіяти новий етап санкцій щодо Росії.

Про це заявили ряд глав європейських країн, пишуть "Весті.Економіка".

Заяви про введення нового етапу санкцій проти Росії прозвучали з боку прем'єр-міністра Польщі Дональда Туска і прем'єр-іністра Великобританії Девіда Кемерона.

Нагадаємо, 6 березня, за підсумками позачергового саміту ЄС, була розроблена поетапна програма дій. На першому етапі щодо Росії з боку ЄС було прийнято рішення зупинити переговори про безвізовий режим.

Реклама:

Наступний етап передбачає заборону на поїздки, а також заморожування активів для обмеженого числа російських чиновників.

"Що стосується питання санкцій щодо Росії , то рішення по ньому вже було прийнято , в тому числі за процедурою застосування санкцій. Ми очікуємо , що санкції будуть застосовані у понеділок, 17 березня" , - сказав Туск.

Кемерон, виступаючи в британському парламенті, заявив, що ЄС може застосувати санкції відносно Росії в "найближчі дні" на тлі відсутності просування в переговорах (а також самих переговорів) щодо ситуації навколо Криму.

За повідомленнями ряду джерел агентства Reuters  у списку осіб, щодо яких ЄС збирається застосувати санкції, буде 18 чоловік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: