ЄС дозволив Ахметову купити кіпрську Trosilia

Вівторок, 11 березня 2014, 13:41

Європейська комісія дозволила Metinvest BV, що входить до СКМ Ріната Ахметова, придбати 100% акцій компанії Trosilia Holdings Ltd (Кіпр) і встановити опосередкований контроль над майже половиною акцій ПГЗК.

Про це повідомляється в прес-релізі Єврокомісії, дане рішення ухвалене 5 лютого поточного року, оприлюднено в офіційному бюлетені комісії 8 березня, передає "Інтерфакс-Україна".

При цьому уточнюється, що в даний час Trosilia Holdings Ltd. володіє Smart Group (ПрАТ "Смарт-холдинг", Київ).

Акціями, що залишилися (50%) ПГЗК володіє компанія Lanebrook Ltd. (Кіпр), що є мажоритарним акціонером Evraz Group (РФ).

Реклама:

"Єврокомісія відповідно з регуляторними правилами ЄС з придбання компаній (The EU Merger Regulation) схвалила встановлення спільного контролю над Південним ГЗК компаніями Metinvest BV ( Нідерланди ) і Lanebrook Ltd ." , - Констатується в прес -релізі ЄК.

При цьому Єврокомісія вважає, що дана концентрація не вплине на погіршення конкурентного середовища в даній сфері, зокрема тому, що європейські споживачі залізорудної продукції можуть купувати сировину з інших джерел.

У документах ЄК уточнюється, що Metinvest після придбання Trosilia Holdings Ltd. буде опосередковано володіти 46,5% акцій ПГЗК.

В даний час акціями ПГЗК володіють чотири компанії, близько 5-10% акцій володіють міноритарні акціонери.

Раніше прес-служба Південного ГЗК заявляла, що Trosilia Holdings Ltd. на 100% належить "Смарт-холдингу" .

Як повідомлялося з посиланням на дані комбінату на кінець 2012 року, його найбільшими акціонерами були "Стреттонвей Трейдерз Енд Консалтантс Лімітед", Acretrend Holdings Limited і Mint Data Holdings Limited (усі - Кіпр), що володіють по 22,174% акцій кожна, а також ТОВ "Металотехніка"(Дніпропетровська обл.) - 25,783%.

Статутний капітал ПАТ - 535,915 млн грн, номінал акції - 0,25 грн.

Metinvest BV навесні 2013 року отримала дозвіл антимонопольної комісії Сербії на придбання Trosilia Holdings Ltd, що призвело до встановлення опосередкованого контролю над часткою ПАТ "Південний ГЗК " . Trosilia Holdings Ltd . отримала дозвіл на контроль над компаніями Guernstorm Management Ltd ., Trobcros Investments Ltd . і Samenis Ventures Ltd ., при цьому Trobcros Investments Ltd . і Samenis ventures Ltd . зареєстровані на Британських Віргінських островах за однією адресою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!