Moody's підтвердило рейтинг компанії Ахметова

Середа, 5 лютого 2014, 14:29

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service підтвердило рейтинг холдингової компанії енергохолдингу ДТЕК - DTEK Holdings B.V. на рівні "Caa1" з негативним прогнозом.

Про це йдеться в повідомленні рейтингового агентства, передає УНІАН.

"Рейтингові дії Moody's продиктовані зниженням суверенного рейтингу України до "Саа2" з негативним прогнозом, хоча рейтинг суверенних євробондів України залишився на рівні "Саа1", - йдеться в повідомленні агентства.

На думку аналітиків агентства, рейтинг ДТЕК багато в чому обумовлений прив'язкою до суверенних рейтингів України, в той же час, стійке положення компанії, вертикальна інтеграція організації бізнесу і зменшення частки позикового капіталу могли б зумовити встановлення рейтингу компанії вище суверенного.

Реклама:

Визначаючи прогноз по рейтингах як негативний, Moody's вважає, що ДТЕК очікує подальшого зниження корпоративних рейтингів.

"Більше того, рейтинг і прогноз по рейтингу може бути підвищений у разі підвищення суверенних рейтингів і прогнозів з рейтингів для України в цілому, а також у разі якщо ДТЕК буде демонструвати добрі виробничі результати і збільшить експортну виручку", - підкреслили в Moody's.

У той же час, зниження корпоративних рейтингів, за даними Moody's, також можливе в разі зниження суверенних рейтингів або погіршення фінансового становища компанії, у тому числі через погіршення платоспроможності споживачів усередині України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!