Січневі продажі легкових авто в Україні зросли на 4%

Вівторок, 4 лютого 2014, 14:41

За підсумками січня зафіксовано зростання кількості угод з автомобілями на 4,3%.

Про це повідомляє AUTO- Consulting.

"Однак це зростання не варто сприймати, як початок нової тенденції", - зазначають в аналітичній компанії.

На показниках січня позначилося відразу декілька зовнішніх факторів, не пов'язаних з ринковими процесами.

Реклама:

Лідером січня знов стала Geely, якій вдалося зайняти рекордні 12,4% українського ринку. Але крім того, Geely продовжує лідирувати вже другий місяць поспіль, що красномовно говорить про новий тренд українського ринку.

На другому місці в січні виявилася Toyota. Але її результат багато в чому був забезпечений поставками гібридних Toyota Prius для МВС, які не є ринковою транзакцією.

ЗАЗ в січні поліпшив свої показники, порівняно з минулим січнем, але його позиціям вже серйозно загрожує Ford.

У січні остаточно відбулася рокіровка лідерства між Kia і Hyundai. Тепер саме Kia лідирує серед корейських брендів, зайнявши 5-е місце на ринку. Суттєво наростила свій вплив і Skoda, у якої вже майже 6% українського ринку. Додала в продажах і Renault.

А ось Nissan і Volkswagen почали здавати свої позиції. І хоча обидва виробника поки залишаються в Топ- 0 українського ринку, але січнева тенденція для них має стати "холодним душем".

Французькі виробники Peugeot і Citroen навпроти продовжують збільшувати продажі, притому в січні це краще вдавалося Peugeot (+90%). Не відстає і Mazda, якій вдалося в січні збільшити продажі на 164%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: