Зростання ВВП єврозони перевершило прогнози

П'ятниця, 14 лютого 2014, 19:44

В останні три місяці 2013 року економіка єврозони зросла в квартальному вираженні на 0,3%, при цьому в період з липня по вересень ВВП збільшився на 0,1%.

Про це пишуть "Вести.ru".

Підйом багато в чому обумовлений підвищенням у Німеччині та Франції і першим за 2 роки зростання збільшенням економіки Італії, показують дані Статистичного управління Євросоюзу.

Показники перевищили очікування економістів (0,2%) , опитаних агентством Bloomberg.

Реклама:

У порівнянні з 2012 роком ВВП зріс на 0,5% при середньому прогнозі в 0,4%. Скорочення за третій квартал переглянуто до 0,3% з 0,4%.

Економіка євроблоку почала виходити з рекордно затяжного спаду в другому кварталі, проте спостерігаються наслідки рецесії: рекордно високий рівень безробіття, найнижчі за чотири роки темпи інфляції.

ВВП всіх 28 країн Європейського союзу в четвертому кварталі підвищився на 0,4% порівняно з попередніми трьома місяцями і на 1% в річному численні.

Валовий внутрішній продукт Німеччини збільшився на 0,4% порівняно з попереднім кварталом, коли показник зріс на 0,3%, повідомила Федеральна служба статистики, яка прогнозувала підвищення на 0,25%.

У період з жовтня по грудень ВВП зріс на 0,3%, свідчать дані національного статистичного агентства Insee. Середній прогноз 32 економістів, опитаних агентством Bloomberg, становив 0,2%.

Економіка Італії зросла протягом останніх трьох місяців 2013 року, що було першим за 2 роки квартальним збільшенням.

Активне сальдо торгового балансу знизилося з 17 млрд євро за листопад до 13,9 млрд євро в грудні. Аналітики, опитані Bloomberg, прогнозували зменшення до 14,5 млрд з раніше оголошених 17,1 млрд євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: