Більшу частину польського бензину в Україні буде продавати "ОККО"

Четвер, 13 лютого 2014, 17:34

"Концерн Галнафтогаз" підписав з концерном Orlen Polska річні контракти на постачання в Україну польських нафтопродуктів стандарту Євро-5.

Про це йдеться в прес-релізі "Концерну Галнафтогаз".

Згідно з укладеними договорами, більше 50% бензину А-95 і більше 40% ДТ, які Orlen Polska має намір експортувати в 2014 році в Україну, будуть реалізовані через мережу АЗК "ОККО".

"Бензин польського виробництва ми закуповуємо вже досить давно, а дизпаливо почали імпортувати тільки з минулого року", - розповідає директор департаменту поставок і оптового збуту мережі АЗК "ОККО" Сергій Стоянскій.

Реклама:

За його словами, в Євросоюзі, на чиї ринки в основному орієнтується Orlen Polska, попит на ДТ значно вище, ніж на бензин, тому і законтрактувати його складніше.

"Але нам все ж таки вдалося домовитися з польськими партнерами про постачання частини цього ресурсу в Україні на регулярній основі. Торік ми підписали з Orlen Polska піврічний контракт на закупівлю ДТ, а в 2014 році термін дії такого контракту вже складе повний рік. Таким чином, ми забезпечимо стабільність надходження цього палива нашим клієнтам", - зазначив Стоянскій.

Як наголошується, сьогодні до складу мережі "ОККО" входить більше 400 автозаправних комплексів в Україні. Всі вони пропонують клієнтам тільки імпортне високоякісне паливо стандарту Євро-5.

Концерн Orlen Polska належить до числа найбільших постачальників нафтопродуктів для "ОККО".

ПАТ "Концерн Галнафтогаз" є оператором мережі АЗК "ОККО" - однієї з найбільших автозаправних мереж в Україні, до складу якої сьогодні входить більше 380 АЗК в усіх регіонах країни.

У структурі мережі "ОККО" працює 9 нафтобаз і 12 акредитованих лабораторій контролю якості нафтопродуктів. За 2012 рік "Концерн Галнафтогаз" отримав понад 13 мільярдів гривень доходу і заплатив майже 3,4 мільярда гривень податків.

Частка "Галнафтогазу" на роздрібному ринку нафтопродуктів України в 2011-2013 роках збільшилася з 13,6% до 15,1%.

Мажоритарним акціонером компанії є Віталій Антонов. Серед міноритарних акціонерів - Європейський банк реконструкції та розвитку, Міжнародна фінансова корпорація з групи Світового банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!