Митниця блокує постачання нафтопродуктів з Румунії та Білорусі

Четвер, 13 лютого 2014, 15:14

Станом на середину дня 13 лютого регіональні митниці продовжують блокувати оформлення нафтопродуктів.

За даними OilNews, без пояснення причин відмовлено в розмитненні постачальникам білоруського та румунського палива.

"Ми були змушені інформувати головну компанію про виниклі проблеми, у зв'язку з чим там прийнято рішення призупинити поставки нафтопродуктів в Україну. Ці обсяги будуть направлені в балтійські порти", - повідомив співробітник компанії "БНК-Україна" на умовах анонімності.

Як наголошується, на півдні проблеми на митниці зупинили вантажі компанії "Ромпетрол-Україна", дочірньої структури казахської державної компанії "Казмунайгаз".

Реклама:

"Уже кілька днів митниця не дає дозвіл на злив танкера з бензином А-92 який зайшов в Херсон. Такі ж проблеми з бензином А-95 у Феодосії", - розповіло джерело в компанії.

Воно також уточнило, що в плані поставок знаходяться танкери з дизельним паливом і компанія вже вивчає варіант їх відкликання у зв'язку з подіями на митниці.

Тим часом поки невідома ситуація з оформленням поставок з Литви та Польщі. Вона повинна прояснитися до кінця сьогоднішнього дня.

У той же час в прес-службі Міністерства доходів і зборів у телефонному режимі повідомили, що перевірки не носять тотального характеру.

"Є питання до окремих партій в рамках існуючої процедури", - повідомили у відомстві.

Як повідомлялося, перші сигнали про митні проблеми надійшли від імпортерів в середу, 12 лютого.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!