Google запускає комерційний сервіс Cloud SQL

Четвер, 13 лютого 2014, 11:01

Google запустила MySQL - подібну систему управління базами даних, доступ до якої відкрито для клієнтів компанії.

Про це пише CyberSecurity.ru.

Нагадаємо, що ще минулого року компанія почала для власних потреб використовувати програмне забезпечення MariaDB в хмарному середовищі.

Зараз у Google говорять, що пропонують клієнтам на комерційній основі підтримку SQL-сумісних баз даних розміром до 500 Гб, на які розповсюджуватиметься аптайм в 99,95%.

Реклама:

Розцінки на використання сервісу варіюються від 0,36 доларів в день до 46,84 доларів на день залежно від розмірів БД і вимог до її адміністрування, а також обладнання, на якому вона буде працювати.

Відзначимо, що сервіс пропонує більш низькі розцінки в порівнянні з Amazon Web Services, чий реляційний сервіс Relational Database Services коштує від 0,60 доларів до 113,40 доларів в день, однак тут є знижки на оптові замовлення. У Windows Azure розцінки, пов'язані з SQL, стартують з 0,16 доларів в день.

При цьому, всі три провайдера пропонують різні параметри ціноутворення, зокрема, різне обладнання, різний час тарифікації та ряд інших нюансів.

У Google говорять, що всі клієнтські дані автоматично реплікуються за різними датацентрах, що підвищує їх доступність і відмовостійкість у разі нештатних ситуацій.

Додатково, сервіс автоматично оновлює програмне забезпечення, створює резервні копії і підтримує журнальні дані, а також шифрує інформацію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!