Samsung заплатить Ericsson 650 мільйонів доларів за патенти

Вівторок, 28 січня 2014, 11:20

Корейська Samsung заплатить шведської Ericsson 650 млн доларів, щоб припинити патентний попит, пов'язаний з технологіями шумозаглушення при передачі сигналів, розподілу навантаження в мережах і тачскірін-управління.

Про це пишуть "Весті.Економіка".

Як повідомляється, Ericsson подала в суд на Samsung в 2012 році, незабаром пішов у відповідь позов до шведської компанії.

Обидві компанії підписали першу ліцензійну угоду в 2001 році, коли компанія Samsung звернулася до Ericsson з метою використати у своїх телефонах патенти мережі.

Реклама:

Операція була відновлена ​​в 2007 році. Коли ж в 2011 році термін угоди закінчився, компанія Ericsson вирішила підвищити запитувану суму.

Ericsson володіє 33 тис патентів, що відносяться до технологій 2G, 3G і 4G, і вже підписала понад 100 угод з найбільшими гравцями галузі.

Компанія не стала розкривати конкретний рівень виплат і термін, на який було укладено угоду з Samsung. Однак директор з інтелектуальної власності Касим Алфалахі зазначив, що типовий договір триває від 3 до 5 років.

У заяві, опублікованій Ericsson, зазначено, що угода збільшить розмір виручки на 4,2 млрд шведських крон (652 млн доларів), а чистий прибуток - на 3,3 млрд крон.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: