Акції Nintendo впали майже на 20%

Понеділок, 20 січня 2014, 19:47

Акції японської Nintendo в понеділок впали в ціні майже на 20% до 14,90 ієн після того, як у п'ятницю компанія переглянула на пониження фінансовий прогноз на 2014 фінансовий рік.

Про це пише "CyberSecurity".

До цього в Nintendo повідомляли, що компанія має намір закінчити поточний фінансовий рік з прибутком в 100 млрд йен.

"Схоже, дні консольного бізнесу полічені. Це дуже тривожно для акціонерів, а у виробників немає іншого вибору, окрім як почати кардинально змінюватися", - йдеться в аналітичній записці брокерської компанії Jefferies.

Реклама:

Тут також відзначили, що Nintendo рано чи пізно випустить свою фірмову серію ігор про Mario під чужі платформи, в першу чергу вони очікують виходу серії ігор під мобільні пристрої.

Nintendo в п'ятницю оголосила про те, що компанія чекає за підсумками поточного фінансового року отримання чистого збитку в розмірі 35 млрд ієн або 336 млн доларів. Фінансовий рік у Nintendo закінчується в кінці березня.

У компанії визнали, що на ринку спостерігається слабкий попит на ігрові консолі Wii ​​U і 3DS, причому навіть гарячий передноворічний сезон не врятував компанію від збитків.

Як наголошується, виробник переглянув раніше заявлений річний прогноз в 100 млрд ієн операційного прибутку в 2014 фінансовому році. Таким чином, Nintendo вже третій рік поспіль планує закінчити з операційним збитком.

Подібні відомості Nintendo публікує після того, як продажі Wii ​​U почали падати на тлі релізу конкуруючих консолей Microsoft Xbox One і Sony Playstation 4.

"Нам не вдалося досягти цільових показників в продажах апаратних рішень до кінця календарного року, тоді як виручка компанії показує задовільну динаміку", - йдеться в заяві Nintendo.

Сатоши Івата, генеральний директор Nintendo, говорить, що свого часу консоль Nintendo Wii була надзвичайно популярною, тоді як Wii U виходить в інших умовах і конкуренція зараз має зовсім іншу природу, тому повторити успіх Wii вже навряд чи вийде.

Цікаво відзначити, що рівно рік тому він запевняв інвесторів у тому, що компанія вже відпрацювала два роки на збиток і 2014 рік Nintendo завершить з операційним прибутком мінімум в 100 млрд йен.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!