Митний союз скасував мита на електромобілі

Вівторок, 24 грудня 2013, 10:32

Рада Євразійської економічної комісії в понеділок схвалила тимчасове обнулення 19% мита на ввезення легкових електромобілів в країни Митного союзу.

Про це повідомив міністр з торгівлі ЄЕК Андрій Слепнев, передає ИТАР-ТАСС.

Як наголошується, нульове ввізне мито вводиться з 1 лютого 2014 до 31 грудня 2015 року.

"Це стосується легкових автомобілів з електроприводом з числом місць до дев'яти, з місцем водія, і не поширюється на машини з гібридним "двигуном", - зазначив Слепнев.

Реклама:

За його словами, нововведення має стимулювати попит на електромобілі і розвиток інфраструктури для них.

"У другій половині 2014 року будемо обговорювати на раді ЄЕК розвиток виробництва цього виду техніки на території Митного союзу. Сьогодні такої пропозиції немає, але вигоди її очевидні, насамперед з точки зору екологічної", - зазначив він.

Слепнев додав, що, якщо говорити про стимулювання виробництва електромобілів на території Митного союзу, мова може йти як про іноземні, так і про вітчизняні машини.

У ЄЕК пояснили, що урядам трьох країн за підсумками засідання ради доручено спільно з ЄЕК опрацювати питання про стимулювання виробництва електромобілів, комплектуючих для них і створенні необхідної зарядної інфраструктури. Відповідні пропозиції повинні бути представлені в четвертому кварталі 2014 року.

Як повідомлялося, Росія на початку 2012 року направляла в ЄЕК пропозиції про тимчасове обнулення мита на ввезення електромобілів строком на один рік, проте потім відкликала свою заявку.

Влітку 2013 року комісія уряду РФ схвалила рішення про скасування ставки ввізного мита на електромобіл , на цей раз мова йшла про термін два роки. Після цього РФ повторно звернулася до ЄЕК.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: