У Києві масово виставляють на продаж елітне житло - експерт

Вівторок, 17 грудня 2013, 12:27

У Києві активізувався ринок елітного житла - з кінця жовтня поточного року кількість об'єктів, виставлених на продаж у цьому сегменті, збільшилася на 40%.

Про це повідомив керівник відділу продажів ЖК "Park Stone" Дмитро Шостя.

За даними аналітичного центру відділу продажів, заснованим на інформації партнерських агентств нерухомості, власники елітного житла, зокрема квартир вартістю від 500 тис доларів, зараз збираються масово продавати свою нерухомість.

"В основному, виставляють на продаж квартири в центральних районах Києва, зокрема на вулицях Шовковичній, Інститутській, Банковковой, Садовій, Круглоуніверситетській, Щорса, Драгомирова. При цьому в структурі пропозицій з продажу елітної нерухомості практично немає Оболоні", - розповів Шостя.

Реклама:

Експерт також зазначив, що з листопада активізувалися продажі елітної заміської нерухомості.

"Найчастіше пропонують будинку в Обухівському і Бориспільському районах метражем понад 350 кв. м , ділянками від 30 соток, з високоякісною обробкою, додатковими спорудами на території. Такі об'єкти коштують на ринку від 1 млн доларів", - зазначив він.

Що стосується попиту на елітне житло в Києві, то, на думку  Шості, покупці готові купувати дорогі будинки і квартири за умови мінімум 20-25% знижки від заявленої вартості.

"Продавці змушені приймати такі умови, оскільки ринок стоїть, а більшість об'єктів виставлені на продаж з позначкою "терміново" , - говорить експерт.

За його словами, прогнозувати кількість реальних угод на цьому ринку досить складно, оскільки сегмент покупців занадто вузький.

"Можна припустити, що розпродати до кінця січня вдасться не більше 20-30% квартир" , - резюмував керівник відділу .

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!