МВФ обговорить питання валютного регулювання в Україні наступного тижня

П'ятниця, 13 грудня 2013, 15:30

Виконавча рада Міжнародного валютного фонду має намір у понеділок, 16 грудня, обговорити положення статті 4 Угоди МВФ щодо України.

Про це повідомив в ході традиційного брифінгу у Вашингтоні директор із зовнішніх зв'язків МВФ Джеррі Райс, передає УНІАН.

Як наголошується, стаття 4 Угоди МВФ передбачає обговорення і оцінку фінансової політики уряду України, особливо в частині валютного регулювання.

"Наша Виконавча рада обговорюватиме статтю 4 щодо України. Дискусія запланована на 16 грудня, понеділок. Але дозвольте акцентувати увагу - мова йде про статтю 4", - сказав Райс.

Реклама:

При цьому він нагадав, що в останні тижні контактів між МВФ і владою України не було.

"Ми готові продовжувати дискусії з цих питань і підтримати економічні реформи в Україні", - зазначив Райс.

За його словами, перелік реформ передбачає посилення фінансового сектора, фіскальну консолідацію, скорочення фінансових розривів, а також підвищення тарифів на газ для домогосподарств з одночасним запровадженням механізму соціальної допомоги близько 40% домогосподарств.

Як повідомлялося, 10 грудня голова МВФ Крістін Лагард заявила про готовність фінансово допомогти Україні, але зазначила, що український уряд повинен виконати ряд вимог, зокрема, провести реформу ціноутворення на енергоносії та реформу у валютній сфері.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!