МВФ заявив про готовність допомогти Україні

Вівторок, 10 грудня 2013, 18:20

Голова МВФ Крістін Лагард заявила про готовність фінансово допомогти Україні, але зазначила, що український уряд повинен виконати ряд вимог, зокрема провести реформу ціноутворення на енергоносії та реформу у валютній сфері.

Про це Лагард заявила на засіданні соціального та економічного комітету ЄС, передає УНІАН.

"Чи можемо допомогти Україні? Ми знаходимося в діалозі з Україною, то більш активному, то менш активному, останні пару років. Ми хочемо допомогти, якщо Україна  нас потребує, якщо Україна хоче допомогти власній економіці рухатися в правильному напрямку", - сказала Лагард.

"Є реформи, які повинні бути проведені. Зокрема, це стосується ціни на енергоносії та реформу монетарної системи, які, на наш погляд, є незамінним механізмом і які український уряд і український народ повинні подолати з тим, щоб відновити стабільну ситуацію", - сказала глава МВФ.

Реклама:

Вона повідомила, що "важкі переговори" з Україною тривають.

"МВФ готовий допомогти в будь-який момент, якщо українська влада буде рухатися в напрямку реформ. Але ми, напевно, хочемо допомогти Україні", - сказала голова фонду.

Як повідомлялося, рада директорів ключового кредитора України - Міжнародного валютного фонду - планує в середині грудня обговорити питання відновлення співпраці з Україною в частині можливого надання фінансування за програмою stand-by в обсязі близько 15 млрд доларов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: