Рівень безробіття в США зріс до 7,3%

Субота, 9 листопада 2013, 12:19

Число робочих місць в економіці США в жовтні зросло на 204 тисяч.

Про це свідчать дані міністерства праці країни, пишуть "Весті.Економіка".

Як повідомляється, результат виявився набагато кращим за прогнози експертів, які чекали зростання показника на рівні 120 тис. Зростання числа робочих місць за вересень, згідно з переглянутими даними, становило 163 тисяч, а не 148 тисяч.

Водночас, згідно з жовтневим звітом, рівень безробіття в США зріс до 7,3%. У вересні показник був зафіксований на рівні 7,2% - мінімальної позначки з листопада 2008 року.

Реклама:

Необхідно відзначити, що зростання безробіття не стало несподіванкою: експерти прогнозували збільшення показника.

Частка участі населення країни в робочій силі скоротилася з вересневого рівня в 63,2% до позначки в 62,8%, яка була мінімальною з березня 1978 року.

У приватному секторі США кількість робочих місць зросла в жовтні на 212 тис. Економісти очікували підвищення на 125 тис.

У виробничому секторі США кількість робочих місць збільшилася на 19 тис. при прогнозі зростання на 5 тис.

Середня погодинна оплата праці в США минулого місяця зросла на 0,1% щодо серпня і на 2,2% в річному вираженні до 24,10 доларів. Середня тривалість робочого тижня не змінилася, становивши 34,4 години.

Необхідно відзначити, що інвестори на подібну інформацію можуть відреагувати вкрай неоднозначно, оскільки настільки різкий спад безробіття може посилити розмови про те, що Федрезерву варто почати згортати програму кількісного пом'якшення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: