Польська PGNIG розірвала контракт з "Нафтогазом"

Середа, 6 листопада 2013, 19:23

Польська державна нафтогазова компанія PGNIG розірвала контракт з НАК "Нафтогаз України" на імпорт газу до Польщі, який українська компанія перестала виконувати з 2011 року, пояснивши це змінами українського законодавства.

Про це польська компанія повідомила в звіті на Варшавській фондовій біржі, передає УНІАН.

"Правління PGNIG інформує, що 6 листопада 2013 року в Варшаві було підписано угоду про розірвання контракту від 26 жовтня 2004 між PGNiG і "Нафтогаз України", - йдеться в повідомленні.

Український нафтогазовий монополіст вперше припинив постачання газу до Польщі за цим контрактом у вересні 2010 року, відновивши їх після протестів PGNIG в жовтні-грудні.

Реклама:

Після цього з 2011 року польська компанія безуспішно намагалася домогтися поновлення постачань законтрактованих близько 200 млн кубометрів газу для потреб прикордонних з Україною регіонів Польщі.

Компанія повідомила, що розірвання цього договору, який повинен був діяти до 2020 року, не вплине на польську економіку і постачання газу споживачам в районі Грубешова.

PGNIG у своєму повідомленні не уточнила, чи компенсував "Нафтогаз" будь-яким чином невиконання контракту.

"Рішення про розірвання договору не закриває дороги до відновлення співпраці з українським партнером у майбутньому на нових торгових умовах з використанням існуючої польської та української газотранспортної інфраструктури", - зазначила PGNIG.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: