Fitch погіршив прогноз кредитного рейтингу Нафтогазу 

Четвер, 10 лютого 2022, 16:47 -
 
фото еп 

Кредитне агентство Fitch вслід за суверенним переглянуло рейтинг НАК "Нафтогаз" і змінив його з позитивного на стабільний.

Про це повідомляється на сайті Fitch.

При цьому агентство залишило незмінним кредитний рейтинг НАКу на рівні В, який відображає ризик дефолту емітента цінних паперів у довготривалій перспективі. 

З огляду на те, що Нафтогаз є національною компанією, його кредитний рейтинг пов’язаний з рейтингом України. Самостійна оцінка Нафтогазу залишилася "В-".

Реклама:

Такий рейтинг і відображає нестабільність роботи внаслідок значного зростання цін на енергоносії, можливість забезпечити внутрішнє споживання та повертати борги в умовах ослабленої економіки, а також валютні ризики.

Fitch зауважує, що Нафтогаз володіє активами у понад 30 млрд грн та 3 млрд грн невикористаних кредитних коштів. Разом, цієї суми достатньо аби здійснити виплати за короткостроковим боргом у 16,6 млрд грн, зокрема – 335 млн доларів євробондів у липні 2022 року.  

Аби рефінансувати євробонди, компанія планує здійснити новий випуск у першій половині 2022 року.

Також агентство підкреслює високі валютні ризики, в умовах яких знаходиться Нафтогаз – близько 68% боргу компанії номіновано у доларах, тоді як більша частина доходів отримується у гривні.

У рішенні погіршити прогноз врахували, зокрема, нестабільність внаслідок "постійної зміни регульованих тарифів". 

Нагадуємо:

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило прогноз довгострокового рейтингу дефолту емітента (РДЕ) України у валюті з "позитивного" на "стабільний", зафіксувавши його на рівні "B".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: