В Україні з 1 січня спроститься процедура реєстрації бізнесу

П'ятниця, 4 жовтня 2013, 13:25

Ініціативи Міндоходів щодо спрощення та скорочення реєстраційних процедур під час започаткування бізнесу запрацюють з 1 січня наступного року.

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Як зазначається, завдяки новаціям з наступного року для того, щоб зареєструватися платником ПДВ або єдиного податку майбутньому підприємцю не потрібно йти до податкової інспекції.

Усі документи прийматиме державний реєстратор, коли проводитиме реєстрацію юридичної чи фізичної особи-підприємця. А вже потім реєстраційна служба передасть копію заяви до органів Міндоходів, не залучаючи до цього процесу платника, повідомляє перс-служба.

Реклама:

"У майбутньому ми плануємо взагалі відмовитися від свідоцтва платника ПДВ та замінити його випискою з відповідного реєстру. Відразу після реєстрації дані про платника будуть оприлюднюватися на офіційному веб-порталі Міндоходів. Підприємці матимуть вільний і, головне, безкоштовний доступ до цього реєстру", - підкреслив міністр доходів і зборів Олександр Клименко.

За його словами, виписки можна буде замовляти, отримувати та надавати державним органам і контрагентам в електронному вигляді.

Кожен підприємець  отримає право бути платником єдиного податку відразу з моменту реєстрації, якщо він не є платником ПДВ.

Крім того, при започаткуванні бізнесу добровільно зареєструватися платником ПДВ можна буде без наявності будь-яких обсягів оподатковуваних операцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!