Парагвай зацікавився українською військовою технікою

Четвер, 3 жовтня 2013, 12:27

Парагвай зацікавлений в постачаннях української військової техніки.

Про це йдеться в повідомленні державного концерну "Укроборонпром", передають "Українські новини".

Згідно з ним, делегація "Укроборонпрому" на чолі з генеральним директором Сергієм Громовим 26-29 вересня відвідала Республіку Парагвай.

За ці дні українська сторона провела серію зустрічей з керівництвом виконавчої та законодавчої влади країни.

Реклама:

У процесі переговорів сторони обговорили перспективи співпраці ДК "Укроборонпром" і уряду Республіки Парагвай в різних сферах і напрямках.

Зокрема Громов обговорив з міністром внутрішніх справ Парагваю Франціско де Варгасом питання двостороннього співробітництва у сфері закупівель продукції спецпризначення, виробленої на підприємствах концерну.

"Міністр висловив зацікавленість у підписанні з українською стороною контрактів на постачання в Парагвай спецзасобів для сил правопорядку своєї країни. Він відзначив високий рівень готовності сил спеціального призначення МВС України і підкреслив готовність своєї країни організувати навчання в Україні відповідних підрозділів МВС Парагваю", - йдеться в повідомленні.

Під час переговорів Громова з міністром оборони Бернардіно Сото Естігаррібія і командувачем Штабу об'єднаного командування збройних сил генералом Педро Баєз були порушені питання поглиблення кооперації в сфері експорту продукції, а також технологій українського ОПК.

"Громов зазначив, що парагвайська сторона підтвердила зацікавленість у спільному створенні системи управління повітряним рухом з використанням засобів радіолокації і зв'язку, вироблених підприємствами "Укроборонпром". Також, за його словами, мова йшла про постачання в Парагвай різних типів військової техніки українського виробництва", - наголошується в повідомленні.

Згідно з повідомленням, сторони обговорили можливість модернізації і розширення наявних у Парагваї потужностей з виробництва боєприпасів різних типів.

При цьому міністр оборони Парагваю підтвердив готовність підписати договір про військово-технічне співробітництво з Україною.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: