HSBC знизив прогноз зростання ВВП країн, що розвиваються

Вівторок, 15 жовтня 2013, 09:06

Британський банк HSBC знизив прогноз зростання ВВП країн, що розвиваються на 2013 і на 2014 роки.

Про це йдеться в дослідженні фінансової організації HSBC Global Research, пишуть "Вести Економіка".

Так, прогноз зростання економіки країн, що розвиваються в поточному році був змінений до 4,5% з очікуваних у червні 4,6%, а в 2014 році - до 4,9 з 5,2%.

На думку аналітиків банку, політика кількісного пом'якшення, що проводиться центробанками розвинених країн, призвела до того, що деякі ринки, що розвиваються виявили у себе проблеми з платіжним балансом.

Реклама:

"У той час як країни Заходу знижували частку позикових коштів, хоча друкарські верстати продовжували активно працювати, ринки, що розвиваються в результаті продовжили залучення капіталу, іноді не з власної волі. Велика частина країн, що зіткнулися з погіршенням платіжного балансу за останні п'ять років, - це що розвиваються ринки, зокрема, деякі азіатські країни", - йдеться в дослідженні.

Такі держави , як "Індія, Бразилія, Індонезія, Туреччина і Південна Африка, відчули істотне ослаблення стану поточних рахунків, в деяких випадках це стало результатом погіршення внутрішніх економічних умов", відзначають аналітики HSBC.

На думку експертів банку , основні зміни у сфері грошово-кредитної політики в найближчі місяці будуть швидше відбуватися на ринках, що розвиваються і носити оборонний характер.

"Дійсно, спроба дати старт зростанню глобальної економіки за допомогою грошового верстата тепер, схоже , показує свою зворотну сторону: монетарне стимулювання, очевидно, допомогло розвиненим країнам уникнути глибокої депресії, але диспропорції, які призвели до глобальної фінансової кризи деякий час тому, до цих пір отримують підживлення. Жага швидкого зростання будь-якою ціною може послужити погану службу", - йдеться в дослідженні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!