"Газпром" може знизити ціни на газ для Литви

П'ятниця, 6 вересня 2013, 14:31

"Газпром" в рамках домовленостей з Литвою має намір знизити ціни на поставлений республіці російський природний газ.

Про це заявив глава "Газпрому" Олексій Міллер після зустрічі у Вільнюсі з прем'єр-міністром Литви Альгірдасом Буткявічюсом, пишуть "Вести економіка".

"Газпром" і Литва підготували домовленості з широкого кола питань. Однак потрібно ще якийсь час, щоб завершити процес, зазначив Міллер.

"Існує комплексний підхід, який зачіпає інвестиційний блок, транзит і фінансовий блок. В рамках комплексних домовленостей ми говоримо про істотне зниження ціни на газ для Литви. Сьогодні обидві сторони націлені на те, щоб завершити переговори найближчим часом", - підкреслив глава "Газпрому".

Реклама:

Міллер не уточнив, наскільки знизиться ціна на природний газ для Литви.

Договір "Газпрому" з литовською компанією Lietuvos dujos діє до 2015 року, в кінці кожного року сторони підписують додаток до договору про обсяг закупівлі газу і ціни на наступний рік.

"Газпром" і Литва мають намір домовитися про співробітництво в енергетиці, про застосування положень Третього енергопакету ЄС до Lietuvos dujos (37,1 % належить "Газпрому"), про ціну на газ для Литви і порядку розглядів у арбітражних судах.

За словами прем'єр-міністра Литви, остаточні рішення поки не прийняті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: