ДТЕК Ахметова збільшив видобуток і експорт вугілля

Четвер, 5 вересня 2013, 16:52

Підприємства ДТЕК збільшили видобуток вугілля в першому півріччі 2013 року на 32,2 тис тонн, або на 0,2 % порівняно з аналогічним періодом минулого року, - до 19,958 млн тонн.

Про це йдеться в повідомленні компанії, передає "Укрінформ".

При цьому в II кварталі видобуток вугілля скоротився в порівнянні з минулим роком на 114,2 тис тонн, або на 1,2 %, - до 9,694 млн тонн.

"Справа в тому, що на ринку зберігається профіцит вугілля, викликаний пожежею на Вуглегірської ТЕС. Це спричинило за собою скорочення ринку збуту для державних шахт, які видобувають вугілля марки "Г". ДТЕК узяв на себе зобов'язання закупити в цьому році понад 3 млн тонн вугілля у державних шахт. Безумовно, це чинить тиск на показники вуглевидобутку підприємств ДТЕК", - йдеться у повыдомленні.

Реклама:

"Збільшення експортних поставок вугілля дозволяє в рамках компанії збалансувати його видобуток і споживання на ТЕС" , - зазначив виконавчий директор ДТЕК Юрій Риженков, коментуючи підсумки роботи компанії в першому півріччі 2013 року.

Експорт вугілля підприємствами ДТЕК збільшився в II кварталі на 52,6 % в порівнянні з аналогічним періодом минулого року - до 1,372 млн тонн, за підсумками півріччя - на 43,2%, до 2,01 млн тонн.

Збагачувальні фабрики ДТЕК у січн -червні 2013 також продемонстрували зростання виробництва: збагачення рядового вугілля збільшилося на 4,6 % - до 14,292 млн тонн, випуск концентрату - на 4 %, до 9,452 млн тонн. Зростання показників обумовлене приєднанням до компанії російських підприємств (три шахти і одна збагачувальна фабрика).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: