Китайці хочуть будувати кільцеву дорогу навколо Києва

Четвер, 12 вересня 2013, 14:13

Китайська компанія China Guangdong Provincial Changda Highway Engineering Co.Ltd обговорила можливість участі в інвестиційному проекті з будівництва кільцевої дороги навколо Києва.

Про це йдеться у повідомленні міністерства.

Як зазначається, в ході зустрічі Ігор Прасолов наголосив, що починаючи з 2011 року відносини між Україною та КНР вийшли на рівень стратегічного партнерства. Так, країни активно співпрацюють в енергетиці, сільському господарстві, транспортній інфраструктурі.

"Уряд проводить реформи, спрямовані на створення сприятливого клімату для ведення бізнесу в нашій країні, а також для залучення інвестицій у великих масштабах. У зв'язку з цим, ми дуже раді, що китайські компанії проявляють активний інтерес до інфраструктурних проектів, що здійснюються в Україні", - підкреслив міністр.

Реклама:

В свою чергу представники китайської компанії зазначили, що проекті з будівництва кільцевої дороги навколо Києва їх дуже зацікавив, при цьому наголосили, що компанія має великий досвід реалізації подібних проектів в КНР та інших країнах. Так, з моменту створення у 50-х роках минулого сторіччя, компанія побудувала 4 тис. кілометрів автошляхів, в тому числі 800 кілометрів швидкісних доріг. На сьогодні штат компанії налічує більше 50 тис осіб.

Крім проектів у КНР, компанія на сьогодні реалізує ряд проектів з будівництва доріг, тунелів та мостів в інших країнах, зокрема в Африці та Азії.

Представники China Guangdong Provincial Changda Highway Engineering Co. Ltd також наголосили, що компанія є державною, а тому має певну відмінність від приватних компаній - якщо діяльність приватних компаній в першу чергу орієнтована на отримання прибутку, то діяльність державної компанії орієнтована на реалізацію державної політики в тому чи іншому напрямку.

Зважаючи на активний розвиток українсько-китайських економічних відносин, це, на думку представників компанії, є додатковою гарантією ефективного втілення проектів, які компанія може реалізувати спільно з українською стороною.

Також представники китайської компанії повідомили, що стосовно участі компанії в проекті з будівництва кільцевої дороги навколо м. Києва вже проведені зустрічі з керівництвом "Укравтодору" та Мінінфраструктури.

Прасолов виразив готовність, в рамках своїх повноважень, надати китайській стороні підтримку в реалізації проекту.

"Ми готові приєднатися та сприяти в реалізації цього проекту", - підкреслив міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!