IBM та Google об'єдналися проти Intel

Середа, 7 серпня 2013, 13:55

International Business Machines заручилася підтримкою Google і деяких інших компаній у питанні виведення чипової технології "блакитного гіганта" за межі її ніші.

Такий альянс дозволить багатьом компаніям використовувати конструкцію мікропроцесора IBM на основі технології Power, яка до цих пір використовувалася тільки у власних серверах корпорації, передають "Вести экономика".

Учасники відзначили, що вони також зможуть використовувати технологію IBM при виробництві власних мікрочіпів, займаючись розробкою пов'язаних продуктів, таких як сервери, мережеві пристрої та пристрої зберігання.

Альянс був названий OpenPower Consortium, а в списку його первісних учасників значаться чипмейкер із Силіконової долини Nvidia Corp, ізраїльський розробник мережевих технологій Mellanox Technologies Ltd. і тайванський виробник серверів Tyan Computer Corp.

Реклама:

Ці зусилля стануть черговою атакою на один з ключових плацдармів головного конкурента - Intel Corp.

Технологія мікропроцесора x86, розроблена і популяризована на ПК компаніями Intel і Advanced Micro Devices Inc., повністю домінує на ринку серверів, зокрема продаваних на сьогоднішній день у величезних кількостях серверів для веб-додатків.

За результатами дослідження, проведеного компанією IDC, на сервери з технологією x86 довелося 98% відвантажених в 2012 році машин і 70% усієї виручки ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: