Квартальний прибуток UniCredit трохи перевищив прогнози

Вівторок, 6 серпня 2013, 20:34

Чистий прибуток UniCredit в ІІ кварталі 2013 року досяг 361 мільйона євро (478 млн доларів), трохи перевищивши середній прогноз аналітиків в 349 мільйонів євро.

Цим результатам сприяли отримання 254 мільйонів євро завдяки зворотній покупці облігацій і скорочення витрат, передає Reuters.

Штат UniCredit скоротився на 4,7 тис чоловік за звітний період, головним чином за рахунок продажу бізнесу в Казахстані.

Найбільший італійський банк за розміром активів повідомив, що бачить перші ознаки поліпшення кредитної ситуації в країні, незважаючи на те, що йому довелося виділити більше грошей на покриття збитків від "поганих" кредитів через тривалу рецесію.

Реклама:

Резерви банку на втрати за кредитами зросли за ІІ квартал до 1,7 мільярда євро, що на 35% вище, ніж у перші три місяці 2013 року.

Виконавчий директор Федеріко Гіццоні сказав, що чистий приплив поганих кредитів в Італії сповільнився вже третій квартал поспіль.

"Незважаючи на негативне зростання в Італії, UniCredit бачить перші ознаки зміни тенденції", - йдеться в заяві Гіццоні.

Банк повідомив, що його коефіцієнт капіталу першого рівня, головний показник фінансової сили, зріс до 9,72% до кінця червня, після продажу турецької страхової компанії Yapi Kredi, з 9,46% на кінець березня.

Крім того, банк виплатив 2 мільярди євро з 26,1 мільярда євро дешевих коштів, отриманих ним від Європейського центробанку на піку боргової кризи єврозони.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: