Кабмін схвалив програму розвитку конкуренції до 2025 року

Четвер, 22 серпня 2013, 12:41

Кабінет міністрів схвалив загальнодержавну програму розвитку конкуренції в Україні на 2014-2024 роки.

Про це йдеться в повідомленні Антимонопольного комітету, передають "Українські новини".

Згідно з ним, 21 серпня Кабмін схвалив розроблений АМКУ проект закону "Про загальнодержавну програму розвитку конкуренції на 2014-2024 роки".

Метою програми є розвиток конкуренції на товарних ринках як засіб підвищення ефективності функціонування товарних ринків і вдосконалення механізму їх державного регулювання, йдеться в повідомленні.

Реклама:

"Завдання для досягнення цієї мети визначені з урахуванням наявності в сучасній економіці України трьох груп ринків з різним станом і передумовами розвитку конкуренції", - повідомляє прес-служба.

Зокрема з приводу ринків, на яких існують ознаки ефективної конкуренції, головним завданням є забезпечення захисту та удосконалення вже наявних конкурентних відносин.

Для ринків, на яких не спостерігаються ознаки ефективної конкуренції, хоча існують її передумови, завданням програми є забезпечення створення і розвитку на них ефективного конкурентного середовища.

При цьому відносно ринків, на яких найближчим часом неможливий розвиток ефективної конкуренції, програма передбачає заходи щодо підвищення ефективності їх державного регулювання.

Програма також передбачає створення системи моніторингу, яка включає в себе розробку індикаторів, що характеризують стан конкурентного середовища в розрізі галузей та регіонів, їх аналіз та узагальнення, доказ отриманих висновків до керівництва держави, громадськості через систему періодичних доповідей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!