Померла найбагатша іспанка - засновниця Zara

П'ятниця, 16 серпня 2013, 15:07

Найбагатша жінка Іспанії, засновниця Zara Розалія Мера, померла у віці 69 років.

Про це повідомляється на сайті групи Inditex, до якої входить Zara, пише "Лента.ру".

Як повідомляється, причини смерті в повідомленні не уточнюються.

Регіональна газета La Voz de Galicia пише, що у Міра стався інсульт, коли вона проводила відпустку разом з дочкою Сандрою на Менорка (Балеарські острови).

Реклама:

Підприємниця була переправлена на материк на літаку і померла увечері в лікарні.

Міра почала працювати в магазині одягу у віці 11 років. Шити одяг самостійно вона і її чоловік Амансіо Ортега почали в 1963 році; в 1975 році вони відкрили перший магазин Zara.

У 1986 році Міра і Ортега розлучилися, але продовжували розвивати бізнес разом. Після IPO (первинне розміщення акцій на біржі) Inditex в 2001 році Міра стала власницею більше п'яти відсотків акцій Inditex, які склали основу її статків в 6,1 мільярда доларів.

За підсумками 2012 року іспанська підприємниця зайняла перший рядок рейтингу Forbes, в якому представлені жінки, які заробили стан самостійно. Амансіо Ортега входить до четвірки найбагатших бізнесменів світу зі статком у 56,9 мільярда доларів.

Зараз Inditex включає кілька брендів - Zara, Pull & Bear, Bershka та інші. Торгова мережа налічує шість тисяч магазинів по всьому світу. У 2012 році продажі групи склали 15,9 мільярда євро (21 мільярд доларів).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!