У Прасолова хочуть розширити сферу продажу алкоголю і цигарок

П'ятниця, 16 серпня 2013, 13:51

Мінекономторгівлі пропонує дозволити продаж алкоголю і тютюну у відділах, де продаються інші товари, підвищивши при цьому вартість ліцензій на торгівлю алкоголем в неспеціалізованих магазинах в містах у 2 рази, а тютюном - в 3 рази.

Про це повідомили у прес-службі Мінекономрозвитку, передає "УНІАН".

Як повідомляється, відповідні зміни внесені в законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання внутрішньої торгівлі" після громадського обговорення документа.

"З ініціативи Асоціації роздрібної торгівлі була змінена раніше запропонована норма щодо здійснення роздрібного продажу алкоголю та тютюну тільки в спеціалізованих магазинах (відділах, секціях). У новій редакції не має забороняється торгівля цими товарами разом з іншими. Але з метою стимулювання розвитку спеціалізованої торгівлі вводиться поняття спеціалізованого місця торгівлі, обов'язковою умовою якого є те, що частка реалізації алкогольних напоїв або тютюнових виробів у ньому повинна становити не менше 60% від загального товарообігу", - йдеться в повідомленні Мінекономторгівлі.

Реклама:

Разом з тим, для суб'єктів господарювання, які здійснюють продаж алкоголю і тютюну в спеціалізованих місцях торгівлі, вартість ліцензії пропонується залишити на нинішньому рівні.

"Для неспеціалізованних місць розмір вартості ліцензії на алкоголь пропонується збільшити в 2 рази, на тютюн - в 3 рази. Слід зазначити, що ця норма не стосується сіл і селищ", - зазначають у Мінекономторгівлі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: