ДПЗКУ "зняла" з ринку 1,5 мільйона тонн зерна

Четвер, 15 серпня 2013, 12:44

ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" в рамках програми спотових закупівель придбала у сільгоспвиробників понад півмільйона тонн зерна нового врожаю.

Про це повідомив в четвер заступник голови правління ПАТ "ДПЗКУ" Роберт Бровді, повідомляє прес-служба компанії. 

За його словами, ПАТ "ДПЗКУ" за півтора місяці нового маркетингового сезону закупило на внутрішньому ринку за спотовими контрактами  522,1 тис тонн ранніх зернових, у тому числі: 367,1 тис тонн пшениці продовольчої (1-3 кл.); 89,5 тис тонн пшениці фуражної (4-6 кл.); 62,5 тис тонн ячменю; 3 тис тонн інших культур.

"Активні спотові закупівлі спрямовані насамперед на забезпечення торгово-експортної діяльності корпорації, а також на завантаження сировиною переробних підприємств", - повідомив Бровді. 

Реклама:

Бровді наголосив, що ДПЗКУ вперше самостійно проводить такі масштабні закупівлі зернових на внутрішньому ринку.

"Уже зараз корпорація проводить закупівлі у 17 регіонах. А на момент активного збору пізніх зернових, ми прийматимемо зерно в усіх областях України. Сьогодні по споту і форварду з ДПЗКУ співпрацюють близько 1 тис контрагентів.  І їх кількість надалі зростатиме. Адже діючи в ринкових умовах, ми будемо і надалі пропонувати аграріям більш конкурентні та вигідні умови", - відзначив заступник голови держкорпорації.

За словами Бровді ПАТ "ДПЗКУ" відіграло певну стабілізуючу роль на старті маркетингового сезону.

"Своїми форвардними та спотовими програмами корпорація фактично "зняла" з ринку 1,5 млн тонн зернових врожаю 2013 року, уже профінансувавши аграріїв на суму майже 1,8 млрд гривень. Вважаю, це чимала підтримка сільгоспвиробників з боку держави", - підкреслив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: