У Прасолова вирішили "узаконити" ріелторську діяльність

Понеділок, 12 серпня 2013, 12:51

Мінекономрозвитку підготувало проект закону "Про особливості провадження ріелторської діяльності", у якому визначається правове підґрунтя для здійснення ріелторської діяльності в Україні.

Про це йдеться у повідомленні відомства.

"Наразі діяльність ріелторів у нашій державі законодавчо не врегульована. Як правило, здійснення таких послуг зазначається як "підприємницька діяльність з надання інформаційних послуг", - зазначили у міністерстві.

Як зазначив директор департаменту державної регуляторної політики та розвитку підприємництва Мінекономрозвитку Ігор Шевердін, досвід європейських держав засвідчує, що посередницька діяльність в операціях з нерухомістю суворо регламентована.

Реклама:

За його словами, ріелторські послуги підлягають ліцензуванню, споживач цих послуг на законодавчому рівні захищений від отримання неякісних послуг, оплата послуг ріелтора є законодавчо фіксованою, а її отримання контролюється державними органами.

"Для України є дуже актуальним прийняття профільного закону про ріелторську діяльність. Документ буде визначати правові, економічні та організаційні засади у цій сфері. Прийняття закону дозволить визначати належність рівня професійної діяльності учасників ринку ріелторських послуг та надійніше захищати права і законні інтереси споживачів ріелторських послуг", - сказав Шевердін.

У Мінекономрозвитку вважають, що прийняття проекту закону дозволить підвищити рівень захисту прав та законних інтересів споживачів ріелторських послуг, якими є як власники нерухомості, так і її покупці та зменшить кількість зловживань у сфері провадження ріелторської діяльності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: