У Азарова затвердили правила формування тарифів на парковку

Четвер, 1 серпня 2013, 14:18

Кабінет міністрів затвердив порядок формування тарифів на послуги майданчиків для платного паркування транспортних засобів, завдяки чому тарифи стануть економічно обгрунтованими.

Про це повідомив глава Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник, передає "УНІАН".

"Попередній порядок, яким регулювалося це питання, мав рекомендаційний характер, тому деякі території, міста, встановили свої тарифи, які істотно відрізнялися один від одного. Для прикладу 2 гривні коштувала година паркування у Дніпропетровську, і максимально було до 10 гривень на годину в місті Києві", - сказав Темник, додавши, що тепер порядок формування тарифів буде обов'язковим для виконання.

"Тобто тарифи формуватимуться прозоро", - зазначив глава Мінрегіону.

Реклама:

Крім того, міністр поінформував про внесення змін до порядку надання пільг на паркування.

Тепер пільговим паркуванням зможуть користуватися не тільки законодавчо визначені категорії інвалідів, а й транспортні засоби підприємств, установ, громадських організацій інвалідів, які перевозять інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату і мають на це відповідні документи Мінсоцполітики.

Кількість місць для безоплатного паркування має становити не менше 10% від загальної кількості на спеціально обладнаних чи відведених майданчиках, і не менш, ніж для одного транспортного засобу з позначенням цих місць дорожніми знаками та відповідною розміткою.

Глава Мінрегіону також нагадав, що в Україні мають намір ввести адміністративну відповідальність для водіїв, які не платять за паркування або паркуються на місцях, призначених для транспорту інвалідів.

"За неоплату водіями паркування розмір штрафу становитиме від 136 до 204 гривень, за паркування на місцях для інвалідів - 255-306 гривень, за порушення вимог функціональності майданчиків - 204-510 гривень", - сказав Темник.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: