Регулятор фондового ринку готує софт для виявлення маніпуляцій

Понеділок, 8 липня 2013, 19:10

Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку готує програмне забезпечення для автоматизації виявлення фактів маніпуляцій на фондовому ринку,

Про це повідомив директор департаменту аналізу, стратегії та розвитку законодавства комісії Максим Лібанов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми зараз намагаємося автоматизувати цей процес (виявлення фактів маніпуляції), оскільки відомі нам випадки були виявлені після звернення постраждалих. Ми вибудовуємо так звані сценарії маніпулювання, які будемо відстежувати і, можливо, до кінця року створимо першу тестову програму для їх виявлення", - сказав він.

За його словами, комісія в 2012 році відкрила кілька справ за ознаками маніпулювання на ринку цінних паперів.

Реклама:

"Ми не просто зафіксували факт маніпулювання, але і встановили осіб, які вчинили такі дії, і застосували до них відповідні фінансові санкції", - сказав він.

Лібанов зазначив, що "доведених фактів маніпулювання не так багато, їх поки що можна перерахувати на пальцях однієї руки".

Крім того, за його словами, з прийняттям законопроекту про удосконалення діяльності акціонерних товариств (№2037) діяльність маніпуляторів буде істотно ускладнена.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!