Ахметов продає свій аптечний холдинг

П'ятниця, 5 липня 2013, 09:11

Компанія СКМ, що належить Рінату Ахметову, досягла принципової домовленості про продаж 100% Українського аптечного холдингу (УАХ),

Про це розповіло джерело на фармацевтичному ринку, пише "Комерсант-Україна".

"Рішення стало результатом переговорів з різними гравцями українського ринку торгівлі медикаментами", - заявив співрозмовник.

У прес-службі СКМ підтвердили інформацію про запланований продаж активу, але не стали уточнювати, кому і за яку ціну він буде проданий. У компанії відзначають, що розвиток аптечного напрямку перестав бути пріоритетним для СКМ.

Реклама:

"Зараз український ринок торгівлі медикаментами перебуває в такому стані, що для подальшого успішного розвитку цей бізнес має бути профільним, - заявили в прес-службі компанії. - Це просто неможливо в силу масштабу групи СКМ і обширних інвестиційних програм розвитку в ряді напрямків бізнесу компанії. Тому, отримавши цікаву, з нашої точки зору, пропозицію, ми вирішили вийти з даного бізнесу".

УАХ останні три роки зростав дуже активно. У 2011 році мережа збільшилася на 106 фарммаркетів, аптек та аптечних пунктів, у 2012 році - ще на 18. Зараз холдинг налічує понад 160 фарммаркетів, аптек та аптечних пунктів.

Виручка компанії в 2011 році зросла на 19,6%, до 550 млн гривень. Після придбання в 2012 році дистриб'юторської компанії А `СТА консолідована виручка холдингу збільшилася на 50,2%, до 826 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: