Україна хоче залучити німецькі компанії до модернізації труби

Середа, 3 липня 2013, 10:21

Україна планує використати такі німецькі компанії як Siemens AG, Deutsche Bank AG та Ferrostaal GmbH для модернізації своєї газотранспортної системи.

Про це заявив міністр закордонних справ Леонід Кожара у Берліні, пише "Українська енергетика".

Як зазначається, у промові до Німецького товариства зовнішньої політики, посадовець заявив, що уряд України, прагнучи тісніших зв’язків з ЄС та більшої безпеки постачання газу, має намір розширити проект модернізації газопроводу "Союз", підготовлений минулого року за участі згаданих компаній.

Україна особливо зацікавлена в розвитку підземних сховищ газу, сказав Кожара, говорячи про проект.

Реклама:

"Нашою метою є розширити цей проект на всю українську газотранспортну систему", наголосив він.

Нагадаємо, 29 квітня 2013 року "Укртрансгаз" і Ferrostaal Industrieanlagen підписали договір вартістю 51,369 млн євро на модернізацію компресорної станції "Бар" магістрального газопроводу "Союз". Як очікується роботи будуть завершені у жовтні 2015 року.

11 грудня 2012 року "Укртрансгаз" і Deutsche Bank підписали угоду про відкриття кредитної лінії у розмірі 53,574 млн євро. Період кредитування - до 10 років 9 місяців з моменту перерахування коштів на рахунок позичальника. Німецька сторона забезпечує фінансування 85% вартості проекту за рахунок кредиту Deutsche Bank (наданого під держгарантії та страховку Euler Hermes Deutschland AG ), ще 15% профінансує українська сторона.

Мета проекту - продовження терміну експлуатації газових турбін і газових компресорів на 25-30 років, зниження обсягів споживання турбінами паливного газу приблизно на 28% при повному завантаженні устаткування, підвищення коефіцієнта корисної дії газових компресорів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: