Apple планує побудувати нову сонячну електростанцію

Середа, 3 липня 2013, 09:03

Американська Apple планує побудувати сонячну електростанцію спільно з компанією NV Energy.

Про це пишуть "Вести економіка" з посиланням на агентство Reuters.

Як повідомляється, за рахунок неї буде забезпечуватися енергією новий дата-центр Apple, розташований поблизу міста Ріно, штат Невада.

За попередньою інформацією новим активом Apple буде керувати компанія Sierra Pacific Power Co. Очікується, що планована сонячна електростанція буде генерувати близько 43,5 млн кВт/год чистої електроенергії на рік.

Реклама:

Варто відзначити, що останнім часом провідні світові IT-компанії вже не раз піддавалися критиці за створення великих дата-центрів, потужності яких споживають значні обсяги електрики, провокуючи викид парникових газів в атмосферу.

Деякі флагмани індустрії, такі як Microsoft, Facebook, Amazon і Apple незалежно один від одного почали будувати так звані "зелені" датацентри, що живляться в тій чи іншій мірі за рахунок енергії з поновлюваних джерел.

При цьому компанії відзначають, що будівництво дата-центрів є вимушеною мірою, яка дозволяє їм справлятися з постійно зростаючими обсягами трафіку.

Нагадаємо, що Apple вже володіє дата-центром в США, який частково працює на сонячній енергії. Розташований у Північній Кароліні, він споживає 167 млн ​​кВт / год, чого достатньо для енергозабезпечення 17,6 тис. приватних будинків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!