Великі вкладники Bank of Cyprus втратять близько 50%

П'ятниця, 26 липня 2013, 10:11

Великі вкладники банку втратять близько 50%, але їх втрати не перевищать 60%.

Про це заявив глава Bank of Cyprus Софокліс Міхаелідіс, пишуть "Вести економіка".

Як повідомляється, для отримання допомоги від міжнародних кредиторів владі Кіпру довелося погодитися з тим, що Bank of Cyprus повинен провести реструктуризацію, в результаті якої втрати понесуть вкладники з розміром вкладу більше 100 тис євро. Але раніше розмір втрат вказувався на рівні 30%.

Другий за розміром банк, Laiki, повинен буде повністю закритися, а втрати будуть компенсовані тільки власникам вкладів розміром менше 100 тис євро. Це вже спричинило зниження рейтингів самих банків до дефолтного рівня і зниження рейтингів Кіпру, пише видання.

Реклама:

Новий план реструктуризації Bank of Cyprus має бути схвалений "трійкою" міжнародних кредиторів, до якої входять ЄС, МВФ і ЄЦБ. Як очікується, реалізовані нові заходи можуть бути вже до кінця вересня, а офіційно підтверджені дані щодо втрат будуть наступного тижня.

Примітно, що в рахунок списаних коштів з рахунків вкладники отримають акції банку, а з урахуванням великої частки вкладів російських громадян досить велика частина акцій Bank of Cyprus буде перебувати під контролем росіян.

На Bank of Cyprus і Laiki припадає близько 80% банківського сектору Кіпру, і влада країни вже просили про перегляд вимоги для надання фінансової допомоги, так як запланована реструктуризація заважає відновленню економіки Кіпру.

При цьому самі банки несуть великі збитки, оскільки знаходяться в стані невизначеності через тривалу реструктуризації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: