США займається порятунком Детройта від банкрутства

П'ятниця, 19 липня 2013, 15:06

Влада США докладає зусиль, щоб впоратися з безпрецедентною ситуацією, що склалася у зв'язку з банкрутством міста Детройт у штаті Мічиган, борги якого перевищили 18 мільярдів доларів.

Про це повідомив американський телеканал Fox News, передає "Інтерфакс-Україна".

"Визнання міста банкрутом - це перший крок на шляху до його відродження. Я прийняв це нелегке рішення тому, що жителі Детройта повинні мати необхідні для життя умови. Економічні реалії, з якими зіткнувся Детройт, занадто довго ігнорувалися", - заявив напередодні губернатор штату Мічіган Рік Снайдер.

"Єдиний спосіб порятунку міста криється в його радикальній реструктуризації. Він зможе сам відродити себе, але над ним не повинні тяжіти нездійсненні зобов'язання", - додав Снайдер.

Реклама:

Губернатор розпорядився призначити міським менеджером з надзвичайної ситуації юриста Кевіна Орра, який в минулому вже займався "порятунком" автомобільного концерну Chrystler. У першу чергу Орр планує вивчити міські активи і почати переговори з кредиторами.

Орр припускає, що борг може зрости до 20 млрд доларів, тому банкрутство міста і подальше позбавлення Детройта від виплати непомірного боргу було необхідністю.

Мер Детройта Дейв Бінго зазначив, що ситуація з банкрутством не вплине на стабільну роботу сфери обслуговування, а також на виплату зарплат робітникам і муніципальним службовцям.

Детройт став найбільшим містом в історії США, який визнав банкрутство.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!