Google готується до анонсу оновленого Nexus

Четвер, 18 липня 2013, 09:17

Американська Google, схоже, зайнята фінальними приготуваннями до анонсу останнього покоління планшетів Nexus.

Про це пишуть "Вести економіка" з посиланням на портал USA Today.

Як повідомляється, представники преси в середу отримали запрошення на захід, присвячений цій події. Презентацію проведе Сандара Пічаї, глава підрозділу, що відповідає за операційні системи Android і Chrome.

Новий Google Nexus буде працювати під управлінням ОС Android, яка займає лідируючі позиції серед мобільних платформ у світі. Нагадаємо, що в липні минулого року Google вперше представила 7-ми дюймовий планшет Nexus, який був покликаний скласти конкуренцію популярному iPad від Apple.

Реклама:

Для гаджетів такого класу в сегменті щорічні поновлення вважаються нормальним явищем. Саме це і станеться з Nexus наступного тижня, будемо чекати подробиць з презентації.

Варто нагадати і про цікавих показниках Chrome OS і пристроях на її базі, дані про яких з'явилися на тому тижні.

Частка "хромбуків" у загальному обсязі продажів портативних ноутбуків в ціновому сегменті до 300 доларів у Сполучених Штатах за останні вісім місяців склала 20-25%, підрахували аналітики дослідницької компанії NPD Group.

Експерти вважають, що сегмент недорогих ноутбуків на платформі Chrome OS є найбільш швидкозростаючим. Chrome OS передбачає досить нестандартний для сучасних ноутбуків підхід до роботи з програмами та даними.

Зокрема, програми пропонується не встановлювати на жорсткий диск, а використовувати у вигляді веб-сервісів, відкриваючи їх у вікні браузера Chrome.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!