Азаров розповів про зарплатне покращення у наступному році

Четвер, 11 липня 2013, 11:14

У держбюджет на 2014 рік має бути закладено підвищення мінімальної зарплатні та розміру прожиткового мінімуму, збільшено видатки на регіони.

Про це заявив прем’єр-міністр Микола Азаров у вступному слові на засіданні Кабінету міністрів.

"У соціальній сфері бюджетна політика 2014 року має забезпечити виконання соціальних ініціатив президента", - сказав Азаров.

Зокрема, йдеться про:

Реклама:

- подальше економічно обґрунтоване підвищення мінімальної заробітної плати та посадового окладу (тарифної ставки) працівника I тарифного розряду Єдиної тарифної сітки, як це визначено посланням президента;

- встановлення розміру прожиткового мінімуму та соціальних гарантій, які визначаються на його основі, з урахуванням зростання показників реального сектору економіки та індексу споживчих цін;

- підвищення рівня соціального захисту малозабезпечених верств населення.

Також, заявив Азаров, "необхідно вирішити завдання президента щодо зміщення акценту бюджетної політики на регіони, забезпечити збільшення питомої ваги видатків місцевих бюджетів у зведеному бюджеті країни".

"А тому необхідно провести консультації з всеукраїнськими асоціаціями органів місцевого самоврядування", - сказав він.

"Доручаю Міністерству фінансів разом з усіма розпорядниками бюджетних коштів, з регіонами, комітетами і фракціями Верховної ради максимально відпрацювати і узгодити проект бюджету до внесення на розгляд парламенту", - повідомив Азаров.

"Попри всі складності, розгляд проекту бюджету на 2014 рік повинен початися у визначений законодавством термін", - наголосив він.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!