Експерти кажуть, що у зниженні облікової ставки є логіка

П'ятниця, 7 червня 2013, 19:26

Зниження облікової ставки Нацбанком є логічним кроком, який відповідає ринковим реаліям.

Так вважають експерти, передає "Інтерфакс-Україна".

"Дане зниження виглядає логічним, враховуючи торішню дефляцію і рівень інфляції в країні з початку року", - заявив директор департаменту інвестиційного обслуговування ТАСкомбанку Артем Карелін.

"Ми вітаємо цей крок регулятора і вважаємо, що інструмент облікової ставки повинен використовуватися більш гнучко, оперативно і істотно", - зазначив директор аналітичної групи Da Vinci Анатолій Баронін.

Реклама:

"Зниження облікової ставки НБУ до 7% відображає реальну динаміку зниження процентних ставок на міжбанківському ринку України, яка спостерігається останні півроку", - додав начальник казначейського управління ПУМБ Антон Стадник.

"Нинішнє зниження ставки виглядає недостатнім на тлі істотного уповільнення в економіці. Рішення відіб'ється на невеликому зниженні ставок кредитування, однак навряд чи призведе до різкого зростання обсягів кредитування для реального сектора внаслідок обережної політики фінустанов", - сказав Баронін.

За його словами, регулятор побоюється використовувати облікову ставку більш активно, побоюючись зростання інфляції і девальвації гривні, але прагне дати сигнал про достатність грошей і відсутність проблем в банківській системі.

Як повідомлялося, Нацбанк вирішив з 10 червня 2013 року знизити облікову ставку до 7%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!