Янукович в Бєлграді розповів про приріст інвестицій

П'ятниця, 7 червня 2013, 15:44

За перший квартал 2013 року інвестиції в Україну зросли на 10%.

Про це заявив президент України Віктор Янукович, виступаючи на українсько-сербському бізнес-форумі в Бєлграді, передає УНІАН.

За його словами, на кінець першого квартал 2013 року загальний обсяг прямих іноземних капіталовкладень в економіку України перевищив 55 млрд доларів і збільшився порівняно з 2012 роком на 10%.

Також Янукович розповів, що за підсумками 2012 року Україна має приріст інвестицій близько 15%.

Реклама:

"Цього замало. Але я хотів би сказати, що цього року цей обсяг збільшується, зростає роздрібна торгівля - більше 13% зростання ", - сказав президент.

Він також повідомив, що відповідно до макроекономічних прогнозів, за оптимістичним сценарієм, ВВП зросте на 3,4%, а за песимістичним сценарієм - на 2,5%.

Однак він не виключив, що протягом року ця цифра може бути відкоригована, оскільки Україна не стоїть осторонь від кризових процесів, які спостерігаються в економіці Європи та світу.

Як повідомлялося, нещодавно заступник директора ЄБРР в Україні Грем Хатчинсон заявив, що відсутність впевненості в захисті своїх капіталовкладень і нестабільність українського ринку найчастіше відлякують інвесторів від приходу в Україну.

Незважаючи на те, що Україна поліпшила в рейтингу Doing Business-2013 свою позицію на 15 пунктів, укладач рейтингу - IFC - також розділяє побоювання ЄБРР.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!