Кіпр попросив ЄС включити його в список найбідніших країн

Четвер, 6 червня 2013, 19:06

Парламент Кіпру закликав президента звернутися до Єврокомісії з проханням про включення країни в список бідних держав ЄС.

Про це пише "Лєнта.ру" з посиланням на Cyprus Mail.

Згідно з повідомленням, включення в список бідних держав дозволить Нікосії претендувати на виділення допомоги з більшої кількості структурних фондів Євросоюзу.

Парламентарій від Демократичної партії Ангелос Вотсіс відзначив, що з таким проханням необхідно звертатися зараз у зв'язку з погіршенням ситуації в економіці країни.

Реклама:

Торік Кіпр звернувся до Євросоюзу з проханням про фінансову допомогу. Засоби знадобилися Нікосії на рекапіталізацію банків, які постраждали через знецінювання грецьких держоблігацій.

Брюссель погодився надати десять мільярдів євро на тій умові, що Кіпр сам знайде 5-7 мільярдів євро. Середземноморська республіка оголосила в середині березня, що ці кошти будуть зібрані в результаті одноразового списання податку з усіх банківських рахунків.

Парламент не прийняв відповідний законопроект, і Кіпр вирішив зібрати потрібну суму в результаті реструктуризації фінансового сектора.

Разом з цим дослідження ЄЦБ у квітні цього року показало, що жителі Кіпру виявилися втричі заможніше німців.

За даними регулятора, який проаналізував доходи жителів єврозони за 2009-2010 роки, середній стан однієї кіпрської сім'ї склало 670 тисяч євро, тоді як у Німеччині аналогічний показник не перевищив 200 тисяч євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: