Українські заробітчани переказали з Росії 2,3 мільярда доларів

Вівторок, 25 червня 2013, 15:01

У 2012 році в Росію з України приїжджали понад 3 млн осіб.

Про це повідомив глава Федеральної міграційної служби Костянтин Ромодановський, пишуть "Вести економіка".

"Минулого року, зокрема, ми фіксували понад 10 млн в'їздів до Росії громадян України. Їх скоїли понад 3 млн осіб. Це п'ята частина від усіх іноземців, що приїхали до Росії", - зазначив Ромодановський.

Кількість щорічногромадян що в'їжджають з України до Росії постійно збільшується, ця тенденція зберігається протягом останніх років.

Реклама:

"За даними Національного банку, трудові мігранти відправили своїм сім'ям в 2012 році 6,5 млрд доларів. Лідером тут залишається Росія - 2,3 млрд доларів, 35% від загального обсягу", - підкреслив глава ФМС.

При зарплаті приблизно в 1 тис доларів середній трудовий мігрант щомісячно переводить додому 500 доларів. За три роки в Україну перевели кілька мільярдів доларів.

За даними ФМС, загальна кількість українських трудових мігрантів у Росії склало в 2012 році 1,35 млн осіб.

"Помножимо цю цифру з урахуванням терміну їх перебування на величину середнього реального грошового переказу - 500 доларів. При підрахунках виходить, що в 2012 році обсяг грошових переказів на Україну міг бути близько 6,5 млрд доларів. Звертаю увагу, що я раніше називав цю цифру, але як суму всіх переказів", - пояснив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!