Одесити масово скуповують позашляховики і дорогі авто

Четвер, 13 червня 2013, 16:41

Незважаючи на загальне падіння ринку нових авто в Україні у травні 2013 року, Одеська область продовжує лідирувати за кількістю куплених за місяць позашляховиків і дорогих авто.

Про це свідчать дані продажів та реєстрації транспортних засобів в останній місяць весни, передає сайт RST.ua.

Згідно зі статистикою, у травні в Одеській області частка позашляховиків становила 46% від загальної кількості проданих нових легковиків, що є одним з найвищих показників у країні, більше тільки у Івано-Франківську - 48%, і перевищує середнє значення в Україні на 15%.

А ось, сегмент автомобілів, чия вартість перевищує 35 тис доларів, в приморському регіоні минулого місяця побив національні рекорди. Частка таких машин в Одесі і області становила 30% від загальної кількості автопродажів, що більше, ніж у найближчих конкурентів Києва та Львова на 8%.

Реклама:

До того ж, регіон з найбільшим портом в Україні відзначився найвищою середньою вартістю на нові авто - майже 33,5 тис доларів, що перевищило середнє значення по країні на 27%.

Найбільше в травні одесити витратили на нові Toyota RAV4, Land Rover Rang-Rover New, Toyota Land Cruiser, Mercedes-Benz ML-Class, Lexus LX, Volkswagen Touareg, Hyundai SantaFe New, Porsche Cayenne, Toyota Camry і Mercedes-Benz GL- Class.

Нагадаємо, з 13 квітня 2013 року для імпортних автомобілів з об'ємом двигуна 1-1,5 л і 1,5-2,2 л мито збільшилося на 6,46% і 12,95%. Перед цим учасники ринку заповнили склади з розрахунку три-чотиримісячного обсягу продажів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: