Британці зіткнулися з рекордним скороченням зарплат

Середа, 12 червня 2013, 15:35

Скорочення зарплат у Великобританії з 2008 року стало рекордним в порівнянні з будь-яким іншим п'ятирічним періодом в усій сучасній історії країни.

Про це повідомляється в доповіді Інституту бюджетно-податкових досліджень, пише "Лєнта.ру".

За даними інституту, за останні п'ять років зарплати у Великобританії скоротилися на 6%.

У IFS підрахували, що протягом останнього століття зарплати росли в середньому на 2% в рік. Це означає, що зараз громадяни країни заробляють на 15% менше сум, які могли б отримувати при збереженні докризових тенденцій.

Реклама:

У звіті говориться, що більша частина скорочення реальних доходів припала на працівників, що зберегли свої місця. Інфляція та звільнення високооплачуваних співробітників зіграли меншу роль.

Як пише The Guardian з посиланням на директора IFS Пола Джонсона, тривалі періоди зниження зарплат також були в 1980-і, 1990-і і 1930-і роки. Однак падіння доходів після 2008 року виявилося найбільшим і довгим.

Напередодні офіційна статистика зафіксувала у Великобританії скорочення продуктивності в промисловості.

Стало відомо, що фабрики і заводи стали випускати в середньому на 10% менше товарів, ніж у 2007 році. Проте, за підсумками квітня британська промисловість зросла на 0,1%. У березні показник виріс на 0,7%.

У лютому поточного року Служба національної статистики Великобританії повідомила, що заробітні плати жителів країни досягли рівня десятирічної давності.

Зазначалося, що за останні три роки зарплати британців впали на 3%.

За останні п'ять років Великобританія пережила дві рецесії. Під час світової фінансової кризи 2008-2009 років ВВП країни падав п'ять кварталів поспіль.

В кінці 2011-го і першій половині 2012 року економіка Великобританії скорочувалася три квартали поспіль. ВВП країни знову став рости тільки в третьому кварталі 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: